22 Şubat 2014 Cumartesi

ŞİPSİ ÇORBASI


Şipsi çorbası da Bursa mutfağından alınmış tavuklu ve tavuk suyu çorbalarına güzel bir örnektir
Malzemeler
*1 Tavuk göğsü *2 yemek kaşığı tepeleme un *3 yemek kaşığı zeytin yağı ya da tereyağı *1 litre süt *1 tatlı kaşığı biber salçası *1 tatlı kaşığı domates salçası *5 diş sarımsak *1 çay kaşuğı tuz *1 çay kaşığı kırmızı pul biber *3 su bardağı su



Hazırlanışı
Tavuk göğsünü 3 su bardağı suyla bir tencerede haşlayın. İndirmeye yakın tuzu ilave edin.
Not:Tavuk göğsünün fazla haşlanmamasına dikkat edin.
Diğer taraftan biber ve domates salçalarını yağda kavurun. Kavrulmuş salçaların üzerine süzülmüş tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Başka bir kapta süt ve unu iyice çırptıktan sonra tuz ile birlikte kaynayan tavuk suyuna ekleyin. Sürekli karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasına dikkat edin. Tavuk göğsünü deri ve kemiklerden ayırarak küp şeklinde doğrayıp çorbaya ekleyin. Bir iki taşım da tavukla beraber kaynatıldıktan sonra üzerine kırmızı biber ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun


Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa