18 Şubat 2014 Salı

MURADİYE ÇORBASI-BURSA MUTFAĞI

Bursa mutfağından enfes bir çorba tarifi daha.
Malzemeler
Yarım tavuk göğsü
* 1 adet kabak ve 1 adet havuç
* 2 yemek kaşığı arpa şehriye
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay jaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 5 su bardağı su
Hazırlanışı
Tavuk göğsü küp şeklinde doğrandır ve 1 yemek kaşığı tere yağı ile hafifçe kavrulur. Kabak ve havuç da küp şeklinde doğrandıktan sonra kavurduğumuz tavuğun üzerine eklenir. Tenceredeki bu karışım 5 su bardağı su ile kısık ateşte kaynatılır. Bu sırada başka bir kapta yoğurt ve un iyice çırpılır. Yoğurdun kesilmemesi için karışıma 1 kepçe çorba suyu ilave edilir. Daha sonra yoğurt-un karışımı yavaş yavaş çorbaya eklenir. Arpa şehriye, tuz ve karabiber de eklendikten sonra 15 dk daha kaynatılır. Üzerine kızdırılmış 1 kaşık tereyağı gezdirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa