15 Şubat 2014 Cumartesi

KARBONATLI HAMUR KIZARTMASI

Karbonatlı hamur kızartması, hamurlu tarifler arasında hoşunuza gidecek bir aparatif atıştırmalık.
Çok uzatmadan tarife geçmek istiyorum.

Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 çay kaşığı karbonat
*1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yumurta

Hazırlanışı
Karıştırma kabında yoğurt,yoğurt ve kabartma tozu karıştırma teli ile karıştırılıp üzerine un eklenip yoğurulur. Hamur kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamur 3 dk lık yoğurmadan sonra 3 dk da dinlendirilir.
Daha sonra tezgaha un serpip merdaneyle kurşun kalem kalınlığında açılır. Açılmış olan hamurumuzu su bardağı ile daire veya üçgen şeklinde kestikten sonra bol kızgın yağda iki tarafını da iyice kızartırız. Havlu kağıt ile servis yağı alığ servis tabağına yerleştirilir.
Not: Yanında marmelat, krem peynir, kekikli pul biberli zeytin, domates ve salatalık ile söğüş yaparak servis edebiliriz.
Afiyet olsun

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa