KUYRUK ÇORBASI
Bursa mutfağından kuzu kuyruk çorbası
Malzemeler:
*1 Kuzu kuyruğu
*2 yemek kaşığı un
*2 adet yumurta
*1 adet limon
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*6 su barddağı su
Hazırlanışı
Kuzu kuyruğunu iyice yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayın ve bir tencerede tahta kaşıkla pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine un ilave ettikten sonra 2 dk daha kavurun. Daha sonra üzerine 6 su bardağı su,tuzu ve karabiberi ekleyip 15 dk kadar pişirin. Bir taraftan da başka bir kap içerisinde 2 adet yumurta 1 adet limon suyuyla çırpılmak suretiyle terbiyeyi hazırlayın. Terbiyenin üzerine çorbanın suyundan azar azar ekleyin. Azar azar eklemekteki amaç kesilmemesidir. Daha sonra bu terbiyenin hepsini çorbaya ilave edin ve karıştırın.
Afiyet olsun
Etiketler: bursa mutfağı, çorba tarifleri, kuyruk çorbası, kuzu çorbaları
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa