9 Ekim 2013 Çarşamba

OMAÇLI MERCİMEK ÇORBASI



BURSA MUTFAĞINDAN OMAÇLI MERCİMEK ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet orta boy kuru soğan
*3 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım limon
*1 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı tuz
*5 su bardağı su
Hazırlanışı: Yeşil mercimeği haşlayın ve süzün. Kuru soğanı doğrayıp tereyağ ile biraz kavurduktan sonra üzerine haşlanmış mercimeği, tuz, kırmızı pul biberi, zerdeçal,limon suyu ve 5 bardak suyu ekleyin. Karışım kaynarken diğer bir kasede un ve kaynayan karışımdan bir miktar su alınıp hamur yapılır. Daha sonra hamur misket büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlatılarak çorbaya ilave edilip 20 dk daha pişirilir.


Afiyet olsun...

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa