21 Şubat 2014 Cuma

YEMEKLERE LEZZET KATAN BAHARATLAR NELERDİR?




Yemeklere lezzet katan baharatlar...
Yemeklere lezzet katan baharatlar ile pişireceğiniz yemekler size harika deneyimler yaşatabilir. Ancak bilinçsiz baharat kullanımı da tam tersi bir etkiye neden olabilir.

Yemeklere lezzet katan baharatlardan bazılarını aşağıda sıralayacak olursak;

KöriEn az 9-10 baharatın ölçülü bir şekilde karışımıyla hazırlana köri, tavuk yemekleri ne ayrı bir aroma katar Karabiber Baharatlar içerisinde her zaman çok değerli bir yeri vardır.

KarabiberNe tatlı ne de lezizdir, sadece keskin kokuludur ve sadece bu özelliklerinden dolayı mutlaka bütün yemeklerde kullanılmalıdır.

Susam
Yüksek kalorisi, vitamin ve mineral zenginliği, ayrıca besleyici özelliği ile çok sevilen susam, yemekler, salatalar, tatlılar ve hamur işlerin de kullanılır.

Tarçın 
Başta tatlılar olmak üzere diğer leziz yemekleree hoş bir aroma ve tat katmak için kullanılan bu güzel baharatın sağlığa da katkısı çoktur. Sindirim sistemi üzerinde sakinleştirici ve uyarıcı etkisiyle birlite, doğal bir antiseptik olma aözelliği vardır.

Kekik Güzel kokulu bir bitki olan kekiğin yaprağı, çiçeği ve sapı kullanılır. Daha etkili bir aromaya sahip olan kuru kekik et yemekleri ve dolma harçalarına nefis bir aroma katar.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa