27 Şubat 2014 Perşembe

CİĞER SARMA

Bursa mutfağından nefis bir lezzet daha. Ciğer sarma. Görüntüsü bile karın doyurmuyor mu?

Malzemeler
*1 adet kuzu ciğeri *1 adet kuzu iç gömleği *1 çay bardağı pirinç *2 çay kaşığı nane *1 adet kuru soğan *1 yemek kaşığı zeytinyağı *Yarım yemek kaşığı domates salçası *1 çay kaşığı karabiber *2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kuzu ciğerini küçük parçalar halinde doğrayın. Kanı çıkması için yarım saat suda bekletin. Kuzu iç gömleğini yıkadıktan sonra küçük bir kaba koyun ve üzerine sıcak su dökün. İç malzemesi hazırlanana kadar yumuşayıp şekil alması için bekletin. Bu arada ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine küçük doğranmış ciğer parçalarını ilave edin. Devamlı karıştırarak 5 dk kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci katıp 1 sefa daha karıştırın ve 1 çay bardağı su ve yeterince tuz ilave edip hafif ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Nane ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kuzu iç gömleğini bıçakla kare şeklinde 10 - 15 cm lik parçalara bölün. Her bir parçaya hazırlanan ciğerli pilavdan alacağı kadar koyun ve dışarı taşmayacak şekilde uçlarını toplayıp bohça gibi kapatın. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin ve üzerine salça sürüp fırında 10 dk pişirin. Sıcak olarak servis edilir. AFİYET OLSUN

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa