BURSA MUTFAĞINDAN ROKALI ULUDAĞ KEBABI
Bursa mutfağının kolay ama lezzetli tariflerinden biri daha..
Malzemeler
*300 gram köfte, parça et ya da pirzola
*1 demet roka *3 adet tırnak pide *4 yemek kaşığı tereyağı *1 adet domates *1 kâse sarımsaklı süzme yoğurt *1 çay kaşığı kırmızı pul biber *1 çay kaşığı tuz
|
|
Hazırlanışı Pideler lokmalık çekilde doğranır ve 2 çay kaşığı tereyağ ile kıtır olana kadar kızartılır. İçine kabuğu soyulmuş ve küp halinde doğranmış domatesler eklenerek biraz daha kavrulduktan sonra servis tabağına alınıp üzeri kapatılır. Yoğurda tuz ilave edilerek iyice çırpılır. Tavada ya da ızgara da pişen etler pidelerin üzerine önce yoğurt daha sonra rokalar serildikten sonra konur. Üzerine kırmızı pul biberle kızdırılan tereyağı gezdirilerek servis yapılır. AFİYET OLSUN |
Etiketler: bursa mutfağı, kebap, rokalı uludağ kebabı
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa