AB KAN GRUBUNA GÖRE BESLENME
Et Ürünleri: Koyun, tavşan
ve hindi eti, balık; kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, taze yumurta
Süt Ürünleri: Yoğurt,
doğal beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri
Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı ve iç yağı, kuyruk yağı
Karbonhidratlar: Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf
ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday
(eskı turk buğdayı) ürünleri ve ekmeği, arpa ürünleri ve
ekmeği
Sebzeler: Salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı
pancar, semiz otu, ıspanak, kara lahana, marul, havuç, pazı,
brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydonoz ve her yeşil
yapraklı sebze, deniz lahanası (laminariya)
Bakliyatlar: Yeşil mercimek
Meyveler: İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm
eriği, karpuz, ananas
Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, badem, fındık
Baharatlar: Zencefl, kimyon, zerdeçal, kişniş, çemenotu, kakule(kardamone),
keten tohumu
Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, papatya, yeşil çay, kekik, lavanta,
ısırganotu, taze kahve
Diğerleri: Halis bal, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)
Faydalı Olan Yiyecekler
Et Ürünleri: Havyar, arasıra dana/sığır eti
Süt Ürünleri: Tek ineğin sütü, arasıra tereyağı
Bakliyatlar: Kuru fasülye, barbunya
Baharatlar: Kekik, nane, nöbet şekeri
Kuruyemişler: Antep fıstığı
Sebze ve Meyveler: Pırasa, domates, kayısı, dut, kavun ve
“Zararlılar”a girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze, nar ve suyu,
muz, mandalina, kestane
NOT: Kan grubu AB için kesin kuralları olan faydalılar-zararlılar
listesinden söz etmek zordur. B ağırlıklı AB’ler B grubuna
göre, A ağırlıklı AB’ler A grubuna göre beslenme
programlarında değişiklik yapabilirler. Kendisine neyin dokunup, neyin
iyi geldiğine karar verebilmesi için AB grubunun mutlaka
sağlıklı ve açlıkları yapmış olması gerekir.
Yenilebilecek Olanlar
Tavuk eti, deniz hayvanları, mısır ve ürünleri, nohut, çavdar
ekmeği, susam ve ürünleri, börülce fasülye, ayçiçek çekird-
ekleri, pul biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, portakal
ve suyu, avokado, enginar, turp, aloe vera ve herhangi sıvı
veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç), portakal, hindistan
cevizi.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve
içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süres-
ince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.
Zararlı Olan Yiyecekler
Tavuk eti, deniz
hayvanları, mısır ve ürünleri, nohut, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, börülce
fasülye, ayçiçek çekird-
ekleri, pul biber, kara
ve beyaz biber, domates salçası, portakal ve suyu, avokado, enginar, turp, aloe
vera ve herhangi sıvı
veya katı yağ (zeytinyağı
ve ceviz yağı hariç), portakal, hindistan cevizi.
Not: Sağlıklı insanlar
zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise
ara sıra - iyileşme süres-
ince değil - ölçülü
olarak tüketebilirler.
Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler
Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa
tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafne ve hidrojenize
edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru
yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri),
bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondur-
ma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar,
genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,
|
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa