17 Eylül 2014 Çarşamba

0 KAN GRUBUNA GÖRE BESLENME ŞEKLİ

0 Kan grubu olanların beslenmede dikkat edecekleri yiyecekler

Faydalı Olan Yiyecekler

Et Ürünleri: Dana, sığır, koyun eti ve yabani hayvan eti (biraz yağlı olabilir); balık; taze köy yumurtası.
Yağlar: Zeytinyağı, keten yağı, ceviz yağı, hayvani yağlar (iç yağı/kuyruk yağı)
Sebzeler: Enginar, karalâhana, brokoli, hindiba, marul, ıspanak, roka, maydanoz, pazı, her yeşil yapraklı sebze, turp
(bilhassa karaturp), kırmızı pancar, soğan, sarımsak, kabak, balkabağı,
Meyveler: İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm eriği, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango.
Baharatlar: Ceviz, kavrulmamış kabak çekirdeği, kırmızı pul biber, zencefil, safran, keçiboynuzu, zerdeçal, kimyon, kişniş,
keten tohumu.
Çaylar: Kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, yeşil çay, kekik, tarhun, biberiye, alıç, zeytin yaprağı, ayrıkotu
Diğerleri: Hakiki bal ve doğal maden suyu

Yenilebilecek Olanlar

Et ürünleri: Tavuk, hindi ve yabani kuş eti
Süt Ürünleri: Doğal üretim tereyağı, ara sıra kaymak, ev yoğurdu, ev yapımı kefir, doğal üretim çökelek, koyun ve keçi
peyniri, eski kaşar, tulum peyniri - bunlar haftada 1-3 defa yenilebilir; koyun, keçi, deve sütü (inek sütü yalnızca sütlü
tatlılarda tarçın ve zencefil ile tüketilebilir.)
Sebze ve Meyveler: Her çeşit çiğ lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç); yer elması, börülce, barbunya, yeşil fasulye,
nohut; patlıcan, kereviz, mandalina ve zararlılar kategorisine girmeyen her meyve, sebze ve yiyecek.
Tahıllar: Pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğdayı (eski Türk buğdayı) çeşitleri; yerli
mısır ve mısır ürünleri
Kuruyemişler: Susam ve ürünleri (tahinin ayçiçeği yağı ile karıştırılmamış olmasına dikkat ediniz), ceviz, kavrulmamış
veya yeni kavrulmuş çam fıstığı, fındık, badem ve badem yağı, kestane.

Zararlı Olan Yiyecekler

Süt ve süt ürünleri (’’Yenilebilecek olanlar’’ hariç), buğday ve buğday ürünleri, yer fıstığı, karnabahar, portakal, aloe vera,
domates salçası, kahve, siyah çay, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ve içecek.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil- ölçülü olarak tüketebilirler

Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler

Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru
yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,

katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)
A KAN GRUBUNA GÖRE BESLENME
B KAN GRUBUNA GÖRE BESLENME
AB KAN GRUBUNA GÖRE BESLENME
 EK İŞ OLANAĞI


Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa