Faydalı Olan Yiyecekler
Et Ürünleri: Dana, sığır, koyun eti ve yabani hayvan eti (biraz
yağlı olabilir); balık; taze köy yumurtası.
Yağlar: Zeytinyağı, keten yağı, ceviz yağı, hayvani yağlar (iç
yağı/kuyruk yağı)
Sebzeler: Enginar, karalâhana, brokoli, hindiba, marul, ıspanak,
roka, maydanoz, pazı, her yeşil yapraklı sebze, turp
(bilhassa karaturp), kırmızı pancar, soğan, sarımsak, kabak,
balkabağı,
Meyveler: İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm
eriği, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango.
Baharatlar: Ceviz, kavrulmamış kabak çekirdeği, kırmızı pul
biber, zencefil, safran, keçiboynuzu, zerdeçal, kimyon, kişniş,
keten tohumu.
Çaylar: Kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, yeşil çay, kekik, tarhun,
biberiye, alıç, zeytin yaprağı, ayrıkotu
Diğerleri: Hakiki bal ve doğal maden suyu
Yenilebilecek Olanlar
Et ürünleri: Tavuk, hindi ve yabani kuş eti
Süt Ürünleri: Doğal üretim tereyağı, ara sıra kaymak, ev
yoğurdu, ev yapımı kefir, doğal üretim çökelek, koyun ve keçi
peyniri, eski kaşar, tulum peyniri - bunlar haftada 1-3 defa
yenilebilir; koyun, keçi, deve sütü (inek sütü yalnızca sütlü
tatlılarda tarçın ve zencefil ile tüketilebilir.)
Sebze ve Meyveler: Her çeşit çiğ lahana (bağırsaklarda gaz
yapan hariç); yer elması, börülce, barbunya, yeşil fasulye,
nohut; patlıcan, kereviz, mandalina ve zararlılar kategorisine
girmeyen her meyve, sebze ve yiyecek.
Tahıllar: Pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar
ve çeşitleri, nişasta buğdayı (eski Türk buğdayı) çeşitleri; yerli
mısır ve mısır ürünleri
Kuruyemişler: Susam ve ürünleri (tahinin ayçiçeği yağı ile
karıştırılmamış olmasına dikkat ediniz), ceviz, kavrulmamış
veya yeni kavrulmuş çam fıstığı, fındık, badem ve badem yağı,
kestane.
Zararlı Olan Yiyecekler
Süt ve süt ürünleri (’’Yenilebilecek olanlar’’ hariç), buğday
ve buğday ürünleri, yer fıstığı, karnabahar, portakal, aloe vera,
domates salçası, kahve, siyah çay, mide ve bağırsaklarda gaz
oluşturan her yiyecek ve içecek.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve
içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince
değil- ölçülü olarak tüketebilirler
Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler
Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa
tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve
hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru
yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri),
bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır
katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve
mısır nişastası, glikoz, früktoz,
|
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa