KAN GRUBU B
Et Ürünleri: Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık,
sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey
balığı, taze yumurta,
Süt Ürünleri: Yoğurt, doğal süt, doğal beyaz peynir, eski
kaşar peynir, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri
Yağlar: Zeytinyağı, içyağı/kuyruk yağı
Karbonhidratlar: Yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal
buğday ve çeşitleri,
Sebzeler: Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her
çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, kara hindiba, maydanoz
ve her tür yeşillik
Bakliyatlar: Yeşil mercimek
Meyveler: Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü,
şeftali, turunçgiller (mandalina, portakal, greyfurt,
limon)
Kuruyemişler: Ceviz
Baharatlar: Kimyon, çemen, pul biber, köri, reyhan (fesleğen),
magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), kişniş
İçecekler: Papatya, kekik, lavanta, horozibiği, nane, yeşil
çay,
Diğerleri: Halis bal, pekmez
Faydalı Olan Yiyecekler
Et Ürünleri: Her et (tavuk ve kaz hariç),
Süt Ürünleri: Tereyağı, kaymak,
Karbonhidratlar: Arpa ve ürünleri
Bakliyatlar: Barbunya, beyaz fasulye, inci fasulye, yeşil
fasulye,
Baharatlar: Sinameki, keçi boynuzu, nane, anason, kakao, nöbet
şekeri, keten tohumu, kekik
İçecekler: İşlem görmemiş çay, taze kahve
Kuruyemişler: Tatlı badem
Sebze ve Meyveler: Mantar,
kabak, ”Zararlılar”a girmeyen her meyve ve sebze, kestane
Yenilebilecek Olanlar
Deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti, her mercimek, nohut, yer
fıstığı, Antep fıstığı, ayçiçeği çekirdekleri, susam ve ürünleri,
mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, kara buğday ve
ürünleri, enginar, aloe vera, Hindistan cevizi, her sıvı yağ (zeytin yağı,
keten yağı hariç), kara biber, beyaz biber, domates salçası,
soya sosu, tarçın.
Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve
içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süres-
ince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.
Zararlı Olan Yiyecekler
Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa
tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafne ve hidrojenize
edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru
yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri),
bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondur-
ma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar,
genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,
katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü
fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)
Herkes İçin Zararlı Olan Yiyecekler
Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru
yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,
|
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa